Over ons

Over ons

ESTHELLA MODE

Esthella Mode is een grote modezaak in dames- en herenmode, schoenen, laarzen, lingerie en modeaccessoires met ruim 300 m2 mode van topmerken voor alle leeftijden. Ons winkelpand bevindt zich in het centrum van Linne in de gemeente Maasgouw.

Vanaf maat 36 t/m maat 52 kunt u in onze winkel terecht voor modieuze kleding in elke gewenste stijl. Of u nu kiest voor modern, classic, casual, feestelijke of sportieve kleding, bij ons vindt u altijd een outfit in de stijl die bij u past.

ONS TEAM

Ons team staat altijd voor u klaar.

SERVICE

En heeft u toch wat hulp nodig bij het maken van uw keuze, dan staat ons verkoopteam altijd klaar met persoonlijk kledingadvies. Service staat bij Esthella Mode namelijk voorop.

Broek of jurk te lang? Geen probleem: Wij bieden u de mogelijkheid om kledingstukken op maat te laten maken. Tegen een kleine vergoeding kan een zeer ervaren coupeuse deze aanpassingen voor u uitvoeren.

GESCHIEDENIS

In een meer dan 130 jaar oud pand aan het begin van de winkelstraat in Linne is tegenwoordig Esthella Mode & Schoenen gevestigd: een grote modezaak met dames- en herenmode, schoenen, laarzen, lingerie, ondergoed, en modeaccessoires. Ons winkelpand bevindt zich in het centrum van Linne in de gemeente Maasgouw. Het hoofdgebouw is meer dan 130 jaar oud, maar een exacte bouwdatum is niet bekend. De voorgevels van Grotestraat nummer 6 en 8 werden wel voor 1880 gebouwd. Het pand heeft in het verleden zeer uiteenlopende functies gehad. Tot in het begin van de 20ste eeuw is er o.a. een biermouterij in gevestigd geweest, compleet met vaten in de gewelfkelders. De grote poort waarin zich nu de ingang van de winkel met 2 zij-etalages bevindt en de gewelfkelders onder het oudste deel van het pand zijn de enige tastbare originele delen die uit deze tijd zijn overgebleven. In de oorlog hebben deze kelders nog als schuilkelder gefungeerd en was er een bonnenkluis elders in dit pand ondergebracht. Later werd een groot deel van het pand als woonruimte verhuurd en werd een gedeelte van de oude gebouwen afgebroken en werd er hier voor in de plaats een loods gebouwd. De huidige vorm van het pand dateert uit het einde van de jaren 70. Toen werd de façade aangepast en werden de etalages toegevoegd.

In 1975 vestigde zich in een gedeelte van het gebouw op de begane grond voor het eerst een kledingwinkel. Wat begon als een kleine boetiek van amper 40 m2, groeide in de jaren daarna uit tot een grote kledingzaak in dames- en herenmode,
lingerie en modeaccessoires, met vanaf 1985 ook schoenen. Tegenwoordig kunt u
hier tussen 300m2 mode alles vinden wat u nodig heeft. In 2010 en 2017 is de binnenkant van de winkel gerenoveerd.